Jabłka pieczone z kaszą jaglaną i bakaliami

desery Składniki (2 porcje):
2 jabłka
4 łyżki kaszy jaglanej
10 orzechów włoskich (dodatkowo kilka do podania)
2 łyżki wiórków kokosowych
2 łyżki rodzynek
2 łyżki miodu (np. gryczanego)
Przygotowanie:
Odciąć wierzch jabłek i wydrążyć środek. Kaszę jaglaną gotować ok.8 min., pod koniec gotowania dodać do niej rodzynki. Wydrążone jabłka nadziać przygotowaną kaszą jaglaną do 3/4 wysokości i posypać cynamonem. Na wierzch kaszy ułożyć orzechy, posypać wiórkami kokosowymi i polać łyżką miodu. Jabłka przykryć ściętą częścią i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez 30 min.
Będzie pysznie! 🙂

Reklamy

2 myśli na temat “Jabłka pieczone z kaszą jaglaną i bakaliami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s