Jogurtowe Pancakes z mascarpone i truskawkami

Naleśniki to świetny pomysł na śniadanie lub szybki obiad. Upieczone w zabawnych formach smakują jeszcze lepiej.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki:

  • 0,5 szklanki wody
  • 0,5 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • po 2 czubate łyżki mąki owsianej, orkiszowej i kukurydzianej (rodzaje mąki możecie dowolnie zmieniać)
  • serek mascarpone
  • truskawki
  • miód
  • oliwa (do smażenia)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:

Wodę, jogurt, jajko oraz mąkę blendujemy na gładką masę (jeśli ciasto jest zbyt rzadkie dodaj mąki, jeśli zbyt gęste – dolej odrobinę wody). Patelnię natłuszczamy niewielką ilością oliwy, ciasto wlewamy do foremek i pieczemy na złoty kolor z obu stron. Następnie naleśniki przekładamy serkiem mascarpone, dodajemy truskawki i polewamy miodem naturalnym. Pycha!

Smacznego ❤

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s