Czekoladowe batoniki owsiane

Słodycze o wysokiej zawartość błonnika i białka bez mąki i cukru! Do tego naprawdę słodkie i pyszne – czekoladowe batoniki owsiane.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Składniki (6 batoników):

  • 1 białko jaja kurzego
  • 4 łyżki mleka
  • 4 łyżki wody lub mleczka kokosowego
  • 1 banan
  • 1 szklanka płatków owsianych górskich
  • 2 łyżki naturalnego kakao
  • 3 łyżki siemienia lnianego
  • 3 łyżki ziarna słonecznika
  • 3 łyżki orzechów włoskich
  • 2 łyżki sezamu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:

W blenderze zmiksuj banana, białko jaja, wodę, mleko oraz naturalne kakao. Powstałą masę przełóż do miski i wsyp do niej płatki owsiane, orzechy, siemię, słonecznik i wymieszaj. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia, przelej do niej masę, wyrównaj łyżką i wierzch posyp sezamem. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 25 minut. Wyjmij i wystudź. Pokrój na 6 batoników.

Będzie pysznie!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s