Placuszki dyniowe

Dajcie się skusić! Smakują wyśmienicie. Placuszki oczywiście zdrowe, szybkie do przygotowania i wegetariańskie.

Potrzebujesz:

  • 0,5 małej dyni hokkaido ze skórką
  • 1 jajko
  • 1 cebulę
  • 1 łyżeczkę oliwy
  • 2 łyżki bułki tartej graham (robię ją sama z bułek grahamek)
  • sól, pieprz, cynamon, gałka muszkatołowa, imbir w proszku, papryka słodkaOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:

Dynię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj jajko, bułkę tartą, przyprawy i dobrze wymieszaj. Patelnię rozgrzej i skrop bardzo małą ilością oliwy, kładź łyżką masę dyniową i formuj placuszki. Smaż na złoty kolor z obu stron.

Placuszki (całość) zawierają:

260kcal, 8g tłuszczów, 10g białka, 34g węglowodanów

Pyszności ❤

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s