Daktylowe Brownie

Daktylowe Brownie

3 składniki i mnóstwo naturalnej słodyczy!

Składniki:

  • 400g daktyli
  • 0,5 szklanki zmielonych orzechów włoskich
  • 3 łyżki naturalnego kakao
  • opcjonalnie: ulubione bakalie do posypania (słonecznik, sezam, kokos)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wykonanie:

Daktyle zalej 3 szklankami wody i odstaw aż zmiękną (ja zostawiłam na całą noc). Odsącz daktyle i zblenduj na gładką masę. Dodaj kakao oraz 3 łyżki wody z moczenia daktyli i ponownie zmiksuj. Do masy dodaj rozdrobnione orzechy włoskie (możesz rozbić je np. tłuczkiem do mięsa) i wymieszaj. Gotowe „ciasto” przełóż do formy* wyłożonej papierem do pieczenia, wygładź wierzch i posyp ulubionymi bakaliami. Wsadź do zamrażarki na co najmniej 2,5h. Pokrój przed podaniem.

*Użyłam keksówki o w wymiarach 8cmx21cm .

1 kostka Brownie (dzielę na 10 kostek) zawiera około:

160kcal; 4,8g tłuszczów; 2,5g białka; 31g węglowodanów

Pychota! ❤OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s