Spaghetti z rukolą i fetą

Spaghetti z rukolą i fetą

Danie obiadowe gotowe w 8 minut!

Będziesz potrzebować (na 1 porcję):

  • 50g makaronu pełnoziarnistego spaghetti
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 plastry suszonych pomidorów z oliwy
  • 8 zielonych oliwek
  • 1 łyżkę świeżych ziół (pietruszki/tymianku/bazylii)
  • 100g sera typu feta
  • garść rukoli
  • pieprzOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ekspresowe przygotowanie:

  1. Zagotuj wodę w garnku i wrzuć makaron. Gotuj al dente ok. 8 min.
  2. W tym czasie rozgrzej patelnię z kilkoma kroplami oliwy. Wrzuć pokrojony w plastry czosnek, a po 2 minutach dodaj pokrojone pomidory, plasterki oliwek i świeże zioła. Podgrzewaj, ale nie doprowadzaj do wrzenia.
  3. Do mieszanki włóż odcedzony makaron. Dodaj pokruszoną fetę, rukolę, pieprz. Wymieszaj, skrop pozostałą oliwą i podawaj.

Całość dania zawiera około:

420kcal, 18g tłuszczów, 14g białka, 38 g węglowodanów

Smacznego! ❤

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s