Makaron z papryką i orzechami

Makaron z pieczoną papryką i orzechami

Szybki, prosty, zdrowy i znakomity w smaku. Spróbuj!

Potrzebujesz (na 1 porcję):

  • 50g ulubionego makaronu pełnoziarnistego
  • 1 paprykę
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżkę oliwy
  • 1 łyżkę orzechów włoskich
  • sól, pieprz
  • świeżą bazylię
  • 1 łyżkę parmezanuOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:

  1. Paprykę pokrój na ćwiartki i piecz 15 minut w temp. 180 stopni. Wyjmij i wystudź.
  2. Makaron ugotuj al dente.
  3. Orzechy włoskie rozkrusz (np. tłuczkiem do mięsa) i upraż na suchej patelni. Zdejmij z patelni.
  4. Czosnek posiekaj i podsmaż krótko na oliwie. Dodaj obraną ze skóry i pokrojoną w słupki paprykę, podsmaż chwilę.
  5. Na patelnię wyłóż ugotowany makaron, dodaj orzechy i bazylię.
  6. Wyłóż na talerz i posyp parmezanem.

Danie zawiera około:

370 kcal, 22g tłuszczów, 9g białka, 30g węglowodanów

Wspaniałości! ❤

Reklamy

4 thoughts on “Makaron z papryką i orzechami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s