Sałatka z rukolą parmezanem i prażonymi orzechami

Sałatka z rukolą parmezanem i prażonymi orzechami

Szybka i łatwa 🙂

Idealna do pudełka!

Szczególnie polecam fanom diety niskowęglowodanowej.

Składniki (na 1 porcję):

  • garść rukoli
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 30g orzechów włoskich
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 1 łyżka oleju lnianego lub oliwyOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:

Rukolę wyłóż na talerz, pomidorki umyj i przekrój na połówki. Orzechy podpraż na suchej patelni przez kilka minut, dodaj na talerz. Posyp startym parmezanem i skrop olejem.

Porcja sałatki zawiera około:

400kcal, 37g tłuszczów, 9g białka, 7g węglowodanów

Pychota! ❤

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s