Pstrąg pieczony z brukselkami pod parmezanem

Pstrąg z pieczonymi brukselkami pod parmezanem

Łatwe i szybkie!

Kolejny przepis dedykowany osobom na diecie lowcarb (niskowęglowodanowej). Danie dostarcza dużo zdrowych tłuszczów i białka.

Potrzebujesz (1 porcja):

  • 1 świeży pstrąg średniej wielkości
  • 10 brukselek
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • 1 łyżkę oleju lnianego lub oliwy
  • 1-2 plasterki cytryny
  • kilka kropel sosu sojowego
  • sól, pieprzOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:

Brukselki obgotuj w garnku przez 5 min. W naczyniu żaroodpornym ułóż umytą rybę. Pstrąga natrzyj wewnątrz solą, pieprzem i włóż do środka cytrynę. Brukselki poprzecinaj na połówki i ułóż obok ryby, skrop sosem sojowym i posyp parmezanem. Piecz 25 min. w 180 st. Gotowane danie polej olejem lnianym.

1 porcja zawiera około:

557kcal, 22g tłuszczów, 46g białka, 8g węglowodanów

Smacznego! ❤

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s