Kurczak w sezamie z maślanym porem

Kurczak w sezamie z maślanym porem

Pysznie i łatwo!

Potrzebne będą (1 porcja):

  • pierś z kurczaka 100g
  • 2 łyżki sezamu
  • por (biała część) 100g
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • odrobina soliOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wykonanie:

  1. Kurczaka pokrój na plastry, oprósz solą. Sezam wsyp do miseczki i obtocz w nim dokładnie mięso. Sezam świetnie się przylepi, nie potrzebujesz tu ani jaja ani mąki 🙂 Opanierowane mięso kładź od razu na ruszt w piekarniku rozgrzanym do 180 st. Piecz 25 minut.
  2. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła. Por przekrój wzdłuż na pół i krój na plasterki 0,5 cm. Por wrzuć na masło i smaż 5-6 minut, aż będzie miękki.

Świetnie smakuje na ciepło i na zimno..

Porcja dania zawiera około:

365kcal, 20g tłuszczów, 25g białka, 16g węglowodnów

Pycha ❤

Reklamy

2 thoughts on “Kurczak w sezamie z maślanym porem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s