Camembert z rusztu w tymianku i papryce

Camembert z rusztu w tymianku i papryce

Kolejna szybka propozycja bez węglowodanów

dla wielbicieli wyraźnego smaku serów pleśniowych.

Potrzebujesz (na  4 porcje):

  • Ser Camembert 250g
  • 1 łyżeczkę płynnego oleju/oliwy
  • 1 łyżeczkę słodkiej papryki
  • 1 łyżeczkę tymianku suszonego

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wykonanie:

Ser natrzyj olejem z obu stron. Następnie pokryj przyprawami. Piecz na ruszczcie w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez 20-25 min. Przewróć na drugą stronę w połowie pieczenia. UWAGA: Nie nakłuwaj sera w trakcie pieczenia, ponieważ środek jest płynny 🙂

1 porcja (1/4 sera) zawiera około:

165kcal, 13g tłuszczów, 12g białka, 0g węglowodanów

Smacznego! ❤

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s