Śledź z pesto oliwkowo-pomidorowym

Śledź z pesto oliwkowo-pomidorowym

Okazuje się, że do śledzika idealnie pasuje dodatek oliwek i suszonych pomidorów.

Spróbujcie!

Potrzebne będą (na 1 porcję):

  • 100g fileta śledziowego a`la matias (uwaga: postaraj się kupić bez konserwantów i cukru w składzie)
  • 30g oliwek zielonych
  • 30g pomidorów suszonych z oleju
  • 5g oliwy z oliwek
  • opcjonalnie: ulubione przyprawy (u mnie tymianek)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wykonanie:

  1. Śledzia odsącz. Pomidory, oliwki i oliwę (możesz zmienić proporcje) wrzuć do blendera i zmiksuj krótko.
  2. Na płaty śledziowe nakładaj przygotowane pesto i zawijaj.

Możesz podawać z pieczywem i warzywami.

Całość zawiera około:

350 kcal, 31g tłuszczów, 13g białka, 3g węglowodanów

Pysznie! ❤

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s