Roladki z kurczaka z zielonym pesto

Roladki z kurczaka z zielonym pesto

Danie jak zwykle proste! Potrzebujesz tylko 3  składników, a efekty smakowe będą oszałamiające. Sama często wracam do tych roladek – szybkie i pyszne.

Gwarantuję, że się nie zawiedziesz!

Potrzebujesz (na 1 porcję):

  • 150g fileta z piersi kurczaka
  • 3 plastry szynki parmeńskiej (lub innej podobnej)
  • 25g zielonego pesto
  • 10g oleju kokosowego
  • przyprawy: pieprz, sólOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wykonanie:

  1. Mięso przekrój na 2-3 prostokąty. Rozbij tłuczkiem na cienkie plastry.
  2. Kurczaka oprósz pieprzem i solą (z solą ostrożnie – pesto jest doprawione i szynka też jest słona!).
  3. Płaty kurczaka smaruj pesto i zawijaj w rulony. Następnie zawijaj w szynkę (nie trzeba spinać).
  4. Rozgrzej patelnię z olejem kokosowym. Obsmaż roladki. Po 2 min. z każdej strony.
  5. Mięso przełóż z patelni do naczynia żaroodopornego razem z tłuszczem i zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 st. jeszcze ok. 25 min.

Podawaj gorące z sosem, który zrobił się podczas pieczenia. Świetnie smakuje ze świeżym szpinakiem. Możesz serwować z pieczywem, kaszą itp.

Całość dania zawiera około:

420kcal, 26g tłuszczów, 42g białka, 2g węglowodanów

Smacznego! ❤

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s