Pasztet z ciecierzycy i oliwek

Pasztet z ciecierzycy i oliwek

Potrzebujesz (na 2 porcje):

  • 100g suchej ciecierzycy
  • 50g oliwek zielonych
  • 2 jaja
  • 30g oleju kokosowego
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka i ostra papryka, odrobina tymianku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Wykonanie:

  1. Ciecierzycę zalej wodą dzień wcześniej i odstaw do namoczenia przynajmniej na całą noc.
  2. Namoczoną ciecierzycę ugotuj do miękkości ze szczyptą sody oczyszczonej (przyspieszy to gotowanie, a nie wpłynie na smak).
  3. Ugotowaną ciecierzycę, 30g oliwek, 2 jaja, olej i przyprawy umieść w misce i zblenduj na gładką masę.
  4. Pozostałe oliwki pokrój w plasterki i wymieszaj z masą.
  5. Wszystko przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej tłuszczem i piecz 35 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st.
  6. Studź 5 min. w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.

Wyjmij, wystudź i ciesz się wspaniałym smakiem! 🙂

Jedna porcja pasztetu zawiera około:

380kcal, 26g tłuszczów, 16g białka, 18g węglowodanów

Pychota! ❤

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s