Gulasz z oliwkami

Gulasz z oliwkami

Zapraszam na pyszny gulasz jakiego nie znacie. Prosty przepis!

Potrzebujesz (na 2 porcję):

  • 150g wieprzowiny na gulasz
  • 50g śmietany 12%
  • 15g oleju kokosowego
  • 20g oliwek zielonych
  • 1 łyżkę białego octu winnego lub 3/4 szklanki białego wina
  • przyprawy: sól, pieprz mielony, pieprz ziarnisty, papryka słodka i ostraOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wykonanie:

  1. Śmietanę umieść w garnku. Dodaj ocet rozpuszczony w 200ml wody i wymieszaj energicznie.
  2. Dodaj przyprawy (oprócz soli) i pokrojone na plasterki oliwki. Doprowadź do wrzenia i gotuj na bardzo małym ogniu.
  3. W międzyczasie rozgrzej olej na patelni i obsmaż mięso przez 4 minuty.
  4. Mięso razem z tłuszczem dodaj do garnka, oprósz odrobiną soli i duś na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie.

Możesz serwować z dodatkami, np. kaszą jaglaną.

Pychota zawiera około:

450kcal, 34g tłuszczów, 33g białka, 2g węglowodanów

Wspaniały! ❤

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s