Jaja faszerowane pastą awokado z białym pieprzem

Jaja faszerowane pastą awokado z białym pieprzem

Wspaniałe smaki sprawdzą się na śniadanie, przystawkę lub szybką przekąskę. Uwielbiam połączenie awokado z jajami w każdej postaci!

Potrzebujesz ( 1 porcja):

  • 2 jaja
  • 50g awokado
  • 5g oleju kokosowego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz mielony, pieprz biały ziarnistyOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Łatwe przygotowanie:

  1. Jaja ugotuj na twardo. Wystudź, obierz, przetnij na połówki.
  2. Żółtka wyjmij i umieść w blenderze razem z awokado i posiekanym ząbkiem czosnku. Dodaj odrobinę soli i pieprzu mielonego do smaku. Zblenduj na gładką masę.
  3. Przygotowaną masą faszeruj białka. Ziarna białego pieprzu rozgnieć i posyp jaja.

Możesz podawać z pieczywem, kiełkami i innymi warzywami.

Całość zawiera około:

300 kcal, 24g tłuszczów, 13g białka, 8g węglowodanów

Wspaniałości! ❤

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s