Polędwiczka nadziewana suszonymi pomidorami i serem camembert

Polędwiczka nadziewana suszonymi pomidorami i serem camembert

Wyśmienita polędwiczka zapiekana z suszonymi pomidorami i serem camembert. Obiad idealny. Danie bardzo proste w wykonaniu.

Będziesz potrzebować (na 1 porcję):

  • 150g polędwiczki wieprzowej
  • 60g sera camembert (użyłam tego z zielonym pieprzem)
  • 15g pomidorów suszonych z oleju (2 plastry)
  • 5g oleju kokosowego
  • szpinak (do podania)
  • przyprawy: użyłam przyprawy „Suszone pomidory”(zawiera suszone pomidory, czosnek, bazylię, oregano i sól), jednak zamiast tego możesz użyć startego ząbka czosnku, soli, pieprzu i ziółOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Proste wykonanie:

  1. Polędwiczkę pokrój na ok. 2 cm kawałki i rozbij tłuczkiem na cieńsze plastry.
  2. Mięso natrzyj przyprawami.
  3. 30g sera i suszone pomidory pokrój.
  4. Na każdym plastrze mięsa kładź po kawałku sera i pomidora. Zawijaj ciasno w roladki i smaruj wierzch olejem kokosowym.
  5. Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz 15-18 min. w temp. 200 stopni.
  6.  Resztę sera włóż do miseczki i podgrzej np. w mikrofali, tak, aby ser się rozpuścił. Gotowe danie wyłóż na talerz razem ze szpinakiem i polej sosem serowym.

Całość zawiera około:

590kcal, 45g tłuszczów, 44g białka, 1,5g węglowodanów

*Danie możesz „odchudzić” rezygnując z dodatkowego sosu serowego.

Pyszności!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s