Babeczki nadziewane musem śliwkowym

Babeczki nadziewane musem śliwkowym

Pyszne i słodkie, chociaż bez cukru! Idealne na przekąskę i do lunchboxa. Wystarczą tylko 4 składniki.

Na 1 porcję potrzebujesz (3 sztuki):

  • 2 jaja
  • 20g mąki kokosowej
  • 15g śliwek suszonych (3 szt.)
  • 5g kakao prawdziwego (można pominąć)
  • 10g siemienia lnianego złotego do posypania (możesz zastąpić wiórkami kokosowymi)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wykonanie:

  1. Śliwki zalej gorącą wodą i odstaw.
  2. Jaja rozdziel na białka i żółtka. Żółtka zmiksuj na gładką masę. Białka ubij na sztywno.
  3. Do białek dodaj żółtka i mąkę. Zmiksuj na jednolitą masę.
  4. Śliwki umieść w blenderze, dodaj 4 łyżki wody z moczenia, kakao i zblenduj na mus (jeśli nie dodajesz kakao dodaj mniej wody, mus powinien być gęsty).
  5. Do foremek nałóż po jednej łyżeczce „ciasta”, wyrównaj. Następnie nałóż 1 łyżeczkę masy śliwkowej. A na to kolejną warstwę „ciasta”, wyrównaj delikatnie, tak aby śliwki nie wystawały.
  6. Wierch posyp siemieniem. Piecz 25 min. w temp. 180 st.

3 babeczki zawierają około:

240kcal, 14g tłuszczów, 16g białka, 12g węglowodanów

Boskie! ❤

Reklamy

One thought on “Babeczki nadziewane musem śliwkowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s