Polędwiczka z pieczarkami w sosie musztardowym

Polędwiczka z pieczarkami w sosie musztardowym

Delikatne mięso rozpływa się w ustach. Wersja dla fanów pikanterii 🙂

Potrzebujesz (na 1 porcję):

  • 150g polędwicy wieprzowej
  • 10 pieczarek
  • 30g śmietany lub jogurtu greckiego (ja użyłam 18%)
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 40g musztardy (u mnie rosyjska)
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano, pieprz cayenne
  • 10g oleju kokosowegoOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:

  1. Mięso pokrój na plastry 1,5cm, pieczarki na połówki. Na patelni rozgrzej olej, włóż pieczarki na jednej stronie patelni, smaż 3-4 min. Po tym czasie, na drugą połowę patelni wyłóż mięso, doprawione wszystkimi przyprawami, i smaż razem z pieczarkami jeszcze 5 min. (mięso przewróć w połowie czasu smażenia).
  2. Na patelnię dodaj 2 łyżki wody, musztardę, i śmietanę wymieszaną z sosem sojowym.
  3. Wymieszaj dokładnie , dolewając odrobinę wody gotuj jeszcze kilka minut. Jeśli sos jest zbyt rzadki, zredukuj go, gotując jeszcze chwilę.

GOTOWE!

Całość zawiera około:

30g tłuszczów, 36g białka, 2g węglowodanów

Pycha! ❤

Reklamy

2 thoughts on “Polędwiczka z pieczarkami w sosie musztardowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s