Muffiny czekoladowe z masłem orzechowym

Muffiny czekoladowe z masłem orzechowym

Łatwiej już się chyba nie da 😀 Mam dla Ciebie cudne muffinki z nadzieniem z naszego ulubionego Masła Orzechowego. Do dzieła!

Na 1 porcję, czyli 3 sztuki potrzebujesz:

  • 3 jaja wielkość L
  • 5g kakao prawdziwego (możesz dodać więcej, będzie jeszcze bardziej czekoladowo)
  • 30g masła orzechowego (ja użyłam z orzechów włoskich, zrobionego samodzielnie BEZ DODATKÓW)
  • 20g mąki kokosowejOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wykonanie:

  1. Białka i żółtka rozdziel do osobnych miseczek. Najpierw żółtka zmiksuj na gładką i puszystą masę. Następnie ubij białka na sztywna pianę.
  2. Do ubitych białek dodaj żółtka, kakao i mąkę. Zmiksuj krótko, na gładko.
  3. przygotuj 3 foremki. Do każdej nałóż płaską łyżkę „ciasta”, następnie łyżeczkę masła orzechowego i znowu łyżkę „ciasta” na wierzch. Wyrównaj delikatnie górę.
  4. Piecz w 180 stopniach 25 minut.

Całość (3szt.) zawiera około:

440 kcal, 34g tłuszczów, 25g białek, 8g węglowodanów

Pychotki! ❤

Reklamy

3 myśli na temat “Muffiny czekoladowe z masłem orzechowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s