Czekoladowa jaglanka z malinami

Czekoladowa jaglanka z malinami

To jest pyszne! Okazuje się, że połączenie smaku maliny, banana i czekolady było strzałem w dziesiątkę. Spróbuj koniecznie.

Potrzebujesz (1 porcja):

  • 40g surowej kaszy jaglanej
  • 4 daktyle
  • 10g kakao naturalnego
  • 10g oleju kokosowego (można pominąć)
  • 50g banana
  • 30g malinOLYMPUS DIGITAL CAMERAWykonanie:
  1. Kaszę odstaw na noc do namoczenia lub dobrze wypłucz. Zalej wodą, gotuj 10 min., po gotowaniu odstaw jeszcze na kilka minut, aby napęczniała.
  2. Daktyle zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, aby zmiękły.
  3. Zblenduj na gładką masę kaszę, daktyle, kakao i olej.
  4. Dodaj pokrojonego banana i maliny.

Możesz podawać od razu lub po schłodzeniu w lodówce.

*Jeśli chcecie, aby był to posiłek pełnowartościowy, należy zwiększyć ilość białka, np. przez dodanie miarki odżywki białkowej.

Porcja Czekoladowej jaglanki zawiera około:

350 kcal, 12g tłuszczów, 8g białka, 52g węglowodanów

Pychota! ❤

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s