Jaglanka zapiekana z malinami

Jaglanka zapiekana z malinami

Pyszne połączenie, które na pewno się uda. Smaczne też z innymi owocami jagodowymi.

Na 1 porcję potrzebujesz:

  • 40g kaszy jaglanej
  • 50g malin
  • 10g mąki kokosowej
  • 5g płynnego oleju kokosowego + 2g do wysmarowania formy
  • 1 białko jaja kurzego
  • opcjonalnie słodzidło, np. ksylitol (u mnie bez)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wykonanie:

  1. Kaszę zalej wodą i odstaw na noc do namoczenia lub dokładnie wypłucz przed gotowaniem. Gotuj 10 min. i odstaw jeszcze na kilka minut, aby napęczniała.
  2. W blenderze zmiksuj ugotowaną kaszę, mąkę i białko. Masę wyłóż do natłuszczonej formy (wymiary mojej 8,5cm śr. x 4cm wys.).
  3. Do jaglanki powciskaj maliny. Górę wyrównaj. Zapiekaj około 25 min. w temp. 180 st.

Całość zawiera około:

270 kcal, 10g tłuszczów, 11g białka, 32g węglowodanów

Mniam! ❤

Jaglanka ma niewiele kalorii i jest dobrym źródłem węglowodanów. Jeśli chcemy uzyskać posiłek pełnowartościowy należy dodać produkty bogate w białko i tłuszcz.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s