Jaglanka jagodowa

Jaglanka jagodowa

Widzę, że wielu z Was kocha jaglaną tak mocno jak ja 🙂 dlatego dziś przygotowałam dla Was Jaglankę w odsłonie jagodowej. Mniam!

Potrzebujesz (na 1 porcję):

  • 40g kaszy jaglanej
  • 70g jagód mrożonych lub świeżych
  • 5g oleju kokosowego
  • 50ml wody z kokosa (opcjonalnie – możesz zamienić na mleko kokosowe lub inne roślinne)
  • do podania maliny i truskawki
  • opcjonalnie słodzidło, no. ksylitol (u mnie bez)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Przygotowanie:

  1. Kaszę zalej wodą i odstaw do namoczenia na noc lub dokładnie wypłucz przed gotowaniem.
  2. Ugotowaną kaszę zblenduj na gładko z jagodami, olejem kokosowym, wodą kokosową i słodzidłem (jeśli dodajesz).
  3. Serwuj z truskawkami i malinami.

Jaglanka zawiera około:

250kcal, 7g tłuszczów, 5g białka, 40g węglowodanów

Pychotka! ❤

UWAGA: Jeśli chcesz, aby jaglanka stanowiła posiłek pełnowartościowy, należy dodać produkty bogate w białko i tłuszcze, np. twaróg ekologiczny, odżywka białkowa, wiórki kokosowe.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s