Kokosowy pudding chia z musem truskawkowym

Kokosowy pudding chia z musem truskawkowym

Kolejny pyszny deser bez dodatku cukru, który nie zawiera glutenu i nabiału.

Rozsmakuj się na zdrowie! 🙂

Na 1 porcję potrzebujesz:

  • 4 łyżeczki nasion chia (szałwi hiszpańskiej)
  • 200ml mleka kokosowego (możesz zrobić je samodzielnie z mąki kokosowej lub wiórków kokosowych)
  • 200g truskawek mrożonych lub świeżych
  • 20g wiórków kokosowych (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka mielonego ostropestu plamistego (opcjonalnie)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wykonanie:

  1. Nasiona chia zalej mlekiem kokosowym i odstaw do lodówki na kilka godzin. Przemieszaj co jakiś czas.
  2. Zmrożone truskawki zblenduj z ostropestem i wiórkami kokosowymi (uzyskamy sorbet truskawkowy :D).
  3. Do wysokiej szklanki przełóż gotowy pudding chia i mus truskawkowy. Możesz dodać kawałki owoców czy orzechów.

Najlepiej smakuje wymieszany.

1 porcja (z wiórkami kokosowymi) zawiera około:

260 kcal, 15g tłuszczów, 3g białka, 28g węglowodanów

Pychota! ❤

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s