Muffiny z rabarbarem

Paleo muffiny z rabarbarem

Nie spodziewałam się, że z tego pomysłu wyjdą tak fantastyczne muffiny! Przyjemnie wilgotne i słodkie. Zajadam się ❤

Na 6 sztuk potrzebujesz:

  • 50g mąki kokosowej (niskowęglowodanowej)
  • 3 białka jaj
  • 2 żółtka jaj
  • 2 średnie i bardzo dojrzałe banany (ok. 200g)
  • 10g oleju kokosowego
  • 1 laskę rabarbaru
  • szczyptę cynamonu (możesz pominąć)
  • szczyptę sody oczyszczonejOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wykonanie:

  1. Białka, żółtka, banany, olej i cynamon zblenduj na gładką masę. Dodaj mąkę, sodę i zblenduj ponownie. Ciasto nie powinno się kruszyć, powinno być mokre i plastyczne. Jeśli jest zbyt suche dodaj jeszcze jedno białko.
  2. Rabarbar pokrój w cienkie plasterki, wrzuć do ciasta i wymieszaj dokładnie.
  3. Formy na muffinki napełnij ciastem. Pozostaw ok. 2cm miejsca od góry każdej foremki.
  4. Piecz w 170 stopniach przez 35 minut. Zostaw w piekarniku do wystudzenia.

          Są przepyszne i bardzo sycące.

1 muffinka zawiera około:

90 kcal, 4g białka, 4g tłuszczów, 9g węglowodanów

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s